Chatbots zoals ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) kunnen aanzienlijk helpen bij het maken van uw blog. Met behulp van machine learning en natuurlijke taalverwerking kan deze krachtige tool korte gebruikersinvoer omzetten in een volledig geschreven blogpost.

Naast het schrijven van uw blogpost helpt ChatGPT met andere taken voor het maken van inhoud, zoals brainstormen, trefwoordonderzoek en analyse van concurrenten. Deze AI-tool kan echter verwarrend zijn vanwege de onvoorspelbare resultaten.

Om u te helpen de tool efficiënt te gebruiken, leggen we uit hoe u ChatGPT kunt gebruiken voor bloggen. We bieden ook de beste aanwijzingen voor verschillende blogtaken, van planning tot marketing van uw inhoud.

Hoe ChatGPT te gebruiken voor bloggen
Laten we u zonder verder oponthoud begeleiden bij het gebruik van ChatGPT om nieuwe blogposts te maken.

1. Maak een contentplan
De eerste stap bij het starten van een blog is het bepalen van uw niche en doelgroep, zodat u de onderwerpen kunt kiezen waarover u inhoud wilt maken. We raden u aan een populaire niche te kiezen waar u gepassioneerd over bent. Op deze manier wordt het gemakkelijker om lezers te vinden en interessanter om te schrijven.

Enkele populaire blogniches zijn onder meer technologie, gaming, fitness, reizen en eten. Nadat u een beslissing heeft genomen, vraagt u ChatGPT om inhoudsideeën en onderwerpen te genereren op basis van uw niche.

Kies degene die je het leukst vindt en breid ze uit naar subonderwerpen en titels van blogposts. Omdat ChatGPT verschillende opties genereert, kunt u deze gebruiken om een inhoudskalender te maken.

Beste aanwijzingen om te gebruiken

Suggereer onderwerpideeën voor een [niche] blog.
Geef mij subonderwerpen die verband houden met [onderwerp].
Maak een titel voor een blogpost over [subonderwerp].
2. Onderzoek trefwoorden
Zoekwoordonderzoek is een proces waarbij zoekopdrachten worden geanalyseerd die gebruikers in zoekmachines gebruiken om de gewenste informatie te vinden. Deze zoekmachineoptimalisatie (SEO)-praktijk zorgt ervoor dat uw inhoud de juiste doelgroep bereikt.

In plaats van de zoekwoorden afzonderlijk te bepalen, kunt u met ChatGPT ze in bulk genereren op basis van de titel van uw blogpost. Zorg ervoor dat u specificeert of u korte of lange zoekwoorden wilt gebruiken om nauwkeurigere resultaten te verkrijgen.

ChatGPT mist echter gegevens over de zoekwoorden, zoals hun zoekvolume, trends en moeilijkheidsgraad. Deze belangrijke statistieken helpen uw blog hoger te scoren op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP).

Gebruik in dat geval naast ChatGPT een SEO-tool om een nauwkeurigere en effectievere trefwoordstrategie te ontwikkelen. Er zijn verschillende gratis tools voor zoekwoordonderzoek, zoals Google Search Console.

Beste aanwijzingen om te gebruiken

Maak een lijst met korte zoekwoorden voor de blogpost [titel].
Stel long-tail-zoekwoorden voor voor de [titel] blogpost.
3. Analyseer de inhoudskloof met concurrenten
Bij SEO betekent concurrentieanalyse het bestuderen van de trefwoorden, interne links en inhoudskwaliteit van hooggeplaatste berichten om een gat in uw blog te identificeren. Het helpt u ideeën te genereren voor een effectievere SEO-strategie om de positie van uw artikel op de SERP’s te verbeteren.

Traditioneel moet u de artikelen van concurrenten bestuderen en hun zoekwoorden individueel analyseren met SEO-tools zoals Google Search Console of Ahrefs. Met ChatGPT kunt u deze taken uitvoeren met een eenvoudige prompt.

ChatGPT’s content gap-analyse van een blogpost
Om dit te doen, vraagt u ChatGPT om de trefwoorden en backlinks van de best gerangschikte blogartikelen op te sommen. Je kunt ook om aanvullende onderwerpsuggesties vragen om inhoud van hoge kwaliteit voor je blog te maken.

Beste aanwijzingen om te gebruiken

Analyseer de inhoudskloof van [het bericht van de concurrent].
Maak een lijst van de backlinks die [post van de concurrent] gebruiken.
Geef de trefwoorden op die zijn gebruikt in [post van de concurrent].
Belangrijk! Als ChatGPT geen toegang heeft tot een URL, neem dan de inhoud van uw concurrent op in uw prompt.

4. Bouw onderwerpclusters
Een onderwerpcluster verwijst naar artikelen op uw blog met gerelateerde onderwerpen en trefwoorden. Ze bieden contextuele ondersteuning en uitgebreide dekking voor uw inhoud, waardoor de zoekintentie van gebruikers efficiënter kan worden vervuld.

Door te clusteren kan uw zoekwoord meer zoekintenties dekken in plaats van een specifiek onderwerp. De onderwerpen ‘beste camera’s voor beginners’ en ‘beste spiegelloze camera’s’ delen bijvoorbeeld hetzelfde trefwoord ‘beste camera’s’.

ChatGPT’s voorgestelde onderwerpclusters op basis van de blogpost
Het vervullen van meer zoekintenties helpt om meer organisch verkeer te genereren en verbetert de ranking van uw blog. Door subonderwerpen in uw inhoud te behandelen, kunt u ook een robuuste sitestructuur opbouwen via interne links.

ChatGPT helpt bij het groeperen van trefwoorden die u invoert in een relevant onderwerpcluster. Vermijd echter dat u te veel trefwoorden in uw prompt opneemt, aangezien de chatbot mogelijk een foutmelding retourneert. Het kan ook zijn dat u meerdere pogingen nodig heeft om een bevredigend resultaat te krijgen.

Beste aanwijzingen om te gebruiken

Maak onderwerpclusters voor de [titel] blogpost met behulp van de trefwoorden [keyword list].
5. Maak een overzicht van een blogpost
Nadat u de inhoud heeft gepland, maakt u een blogpoststructuur en rangschikt u uw artikelen eromheen. Houd als richtlijn rekening met de volgende aspecten bij het plannen van de poststructuur:

Lengte. Het aantal woorden in elke sectie van uw blogpost.
Koppen. Het aantal kopteksten in uw bericht en de inhoud ervan.
Inhoud. De inhoud en trefwoorden die in elke sectie moeten worden opgenomen.
Stroom. De samenhang en onderlinge verbindingen tussen elke rubriek van boven naar beneden.
Met ChatGPT kunt u een compleet blogpostoverzicht genereren met de titel als prompt. U kunt ook opgeven welke trefwoorden u wilt opnemen, en er worden kopjes voorgesteld waar u ze kunt plaatsen.

ChatGPT’s suggestie voor een blogpostoverzicht en de inhoud ervan
U kunt een prompt van één zin gebruiken om snel de omtrek te genereren, maar het resultaat kan algemeen zijn vanwege het gebrek aan referentie. Hoewel u de gegenereerde structuur handmatig kunt verfijnen, kost dit tijd en moeite.

Om deze reden raden we u aan aanwijzingen te gebruiken met gedetailleerde informatie, zoals het totale aantal woorden, de doelgroep, de stijl, de toon en het formaat. Het biedt ChatGPT meer gegevensreferenties om een uniek berichtoverzicht te genereren.

Beste aanwijzingen om te gebruiken

Genereer een overzicht voor de [titel] blogpost. Target relevante zoekwoorden in de kopjes.
Maak een schets voor de [titel] blogpost met deze trefwoorden in de kopjes [keyword list].
6. Genereer volledige inhoud
Nadat u het overzicht van de blogpost heeft gemaakt, vouwt u elke sectie uit om de volledige inhoud te creëren. U moet de sectie echter afzonderlijk genereren, aangezien ChatGPT in elke uitvoer slechts ongeveer 500 woorden schrijft.

Je moet ook de trefwoorden in elke invoer specificeren, zodat de chatbot de context begrijpt en deze automatisch kan invoegen.

ChatGPT breidt een blogpostsectie uit naar volledig geschreven inhoud
Hoewel het maken van SEO-vriendelijke inhoud met ChatGPT een enorme tijdbesparing oplevert, raden we dit niet aan vanwege mogelijke feiten- en plagiaatproblemen. Houd bij het gebruik van een AI-inhoudsgenerator rekening met de volgende werkwijzen:

Vertrouw niet op kunstmatige intelligentie. Door AI gegenereerde inhoud mist vaak een persoonlijk tintje en consistentie. Om unieke inhoud te creëren, gebruikt u ChatGPT alleen ter ondersteuning van uw schrijfproces.
Uitgangen opnieuw genereren. Met ChatGPT kunt u dezelfde prompt opnieuw verzenden om een andere uitvoer te krijgen. Maak gebruik van deze functie om meerdere referenties te genereren en inhoud van hoge kwaliteit te schrijven.
Wees specifiek. AI-aangedreven tools maken gebruik van data-analyse en vertrouwen op gebruikersinvoer om inhoud te genereren. Gedetailleerd bal